Service van 5pm

Digital Rights Management

Wat houdt Content ID in?

Content ID is het geautomatiseerde, schaalbare systeem van YouTube dat auteursrecht eigenaren in staat stelt om YouTube-video’s te identificeren die content bevatten waarvan zij de rechten bezitten. Contenteigenaren kunnen Content ID zo instellen dat materiaal op YouTube wordt geblokkeerd wanneer er een claim wordt ingediend. Ze kunnen ook toestaan dat de video live blijft op YouTube, maar in dat geval gaat de advertentieopbrengst wel naar de auteursrechteigenaren van de geclaimde content. Hoe kan 5PM daarbij helpen?

We vertellen graag meer

Bij 5PM helpen wij publishers en brands om een succesvolle YouTube-strategie te ontwikkelen. Dit doen wij onder meer door het claimen en monetizen van ‘illegale’ uploads van jouw content op YouTube. Dit creëert een extra inkomstenbron en zorgt ervoor dat content altijd beschermd is.

Het kan ook gebeuren dat je zelf een claim ontvangt op een van je video’s. In dat geval zullen wij deze claim onderzoeken en proberen op te lossen met de tegenpartij. Hiermee wordt voorkomen dat YouTube maatregelen neemt tegen jouw kanaal waardoor bepaalde functies niet meer beschikbaar zijn of, in het ergste geval, het kanaal verwijderd wordt. 

Hoewel het beschermen van content en het naleven van de copyright regels essentieel is binnen YouTube, wordt dit onderwerp vaak onderbelicht. Wij komen dan ook graag langs om alle mogelijkheden van dit systeem te laten zien. Benieuwd wat Content ID voor jouw bedrijf kan betekenen?

We helpen je aan een professioneel YouTube-kanaal

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?