Case van 5pm

Ziggo Sport

Vraag van de klant

Hoe kunnen we het grootste sportmerk op YouTube worden en hoe kunnen we via dit platform nieuwe doelgroepen bereiken?

De doelstellingen

Ziggo Sport en 5PM hebben drie duidelijke doelstellingen geformuleerd om te beoordelen of
de opdracht op YouTube succesvol was.

De eerste doelstelling was om meer advertentie inkomsten via YouTube te genereren. Hoe? Door het vergroten van het totale bereik op het Ziggo Sport YouTube-kanaal. De belangrijkste metrics die we hiervoor hebben bijgehouden en geanalyseerd zijn: de totale opbrengst die uit het kanaal kwam middels advertentie inkomsten en de hoogte van de CPM op basis van het aantal weergaven die we behaalden.

De tweede doelstelling die we geformuleerd hebben is het vergroten van de merkbekendheid van Ziggo Sport in Nederland. Hiervoor was het vergroten van het totale bereik op YouTube een belangrijke factor. Met dit extra bereik zou ook weer meer omzet kunnen worden gegenereerd.

Tenslotte werd de doelstelling geformuleerd om het groeiende bereik op YouTube ook te laten converteren naar de website van Ziggo Sport zelf, om zo meer abonnementen te kunnen verkopen.

Wat heeft 5PM gedaan?

We zijn begonnen met het schrijven van een heldere strategie, met als doel om een snelle groei op YouTube te maken. Hoe zag die strategie er uit? We hebben een voor YouTube kloppende content strategie ontwikkeld, het kanaal is technisch geoptimaliseerd, er is een vast uploadschema ontwikkeld én we hebben de complete vormgeving van het kanaal op ons genomen. Het uploadschema was nieuw voor Ziggo Sport. Voorheen werden alle video’s direct op het YouTube-kanaal geüpload, wat voor een hoop kwantiteit zorgde, maar voor een mindere kwaliteit. Zodoende zijn we terug gegaan naar drie uploads per competitie om zo echt te kunnen focussen op kwalitatieve uploads. Deze structuur, in combinatie met de optimalisatie werkte zeer goed ten behoeve van het YouTube algoritme. Dit werd zichtbaar in een forse groei van de videoweergaven, watch time en abonnees op het kanaal.

Resultaten

Veel nieuwe abonnees

In een half jaar werden 100.000 nieuwe abonnees verworven

De gewenste doelgroep bereikt!

Bijna 70% van de kijkers heeft een leeftijd van onder de 35 jaar

Meer omzet!

Een omzetverhoging op advertentieomzet van meer dan 100%

Forse groei in watch time

In de eerste vier maanden van onze samenwerking had het kanaal al evenveel watch time gegenereerd als in het hele jaar ervoor.

Hoge conversie naar Ziggo Sport via YouTube.

YouTube kijkers zijn, na het kijken van een video, sterk geneigd om op de website van Ziggo Sport meer content te bekijken.

IT’S TIME FOR 5PM!

Klaar voor meer views en resultaat?